Usi sectionale

Usi sectionale industriale si rezidentiale

    PRET SPECIAL!

Archive for the ‘Usi sectionale’ Category

Usi de garaj tip rulou

Posted by usisectionale On November - 18 - 2011ADD COMMENTS

Daca nu v-am convins pentru a achizitiona o usa sectionala clasica va recomandam sa va indreptati atentia catre o usa de garaj de tip rulou. Acestea au aproximativ aceleasi caracteristici ca si usile sectionale doar ca “stocarea lamelelor” se face intr-o caseta, caseta ce poate fi montata atat in interiorul cat si in exteriorul incaperii.

usi garaj tip rulou

Usile de garaj de tip rulou (atat rezidentiale cat si industriale) sunt eficiente si foarte usor de montat. Montajul acestora se realizeaza in exteriorul golului incaperii (fiind necesara o caseta de stocare) sau in interior (de obicei nu este necesara o caseta).

usi sectionale sageataCATEGORII USI DE GARAJ TIP RULOU
O impartire a usilor de garaj de tip rulou poate fi facuta dupa tipul de lamela:
– usi de garaj tip rulou cu lamela de 55mm si cu dimensiuni de constructie de pana la 3500mm – actionarea acestora se face atat electric cat si manual;
– usi de garaj tip rulou cu lamela de 77mm si dimensiuni de pana la 5000mm – actionarea acestora se face numai cu motor.

usi garaj tip rulou

usi sectionale sageataCARACTERISTICILE USILOR DE GARAJ TIP RULOU
– instalarea acestora este facuta prin aplicare pe interior (cu sau fara caseta aplicata);
– dimensiuni disponibile de pana la 5000 x 5000 mm (lungime x inaltime);
– actionare manuala sau electrica;
– izolare termica de 0.85 Watt / mp x K
– lamelele sunt de 77 mm inaltime si au la baza aluminiul fiind umplute cu spuma poliuretanica neinflamabila;
– culorile standard sunt alb si maro, putand fi alese si alte culori din gama RAL;
– incorporeaza sisteme de siguranta la intalnirea obstacolelor.

Automatizari usi sectionale

Posted by usisectionale On November - 18 - 2011ADD COMMENTS

Usile sectionale pot fi actionate si automatizat adica cu ajutorul unui motor electric. Motorul poate fi pornit/oprit atat prin sistemul clasic cu buton cat si prin telecomanda sau card de acces. Echipa noastra foloseste automatizarile produse de Botticelli (produse in Italia). Lista completa a automatizarilor folosite de compania noastra este disponibila pe www.automatizarideporti.org.

automatizari usi industriale

usi sectionale sageataBOTICELLI KIT – este o automatizare pentru usa de garaj sectionala cu greutate de pana la 60kg (dimensiune maxima aproximativa – 10mp). Kit-ul include motorul propriu-zis ce are si o lampa de semnalizare, sina cu lant (lungime standard de 3.5m) si o telecomanda cu 2 canale (ulterior se mai pot atasa si alte telecomenzi). Este destinat unui trafic intens, montajul realizandu-se foarte usor. In plus daca nu exista suficient spatiu, motorul poate fi montat si la 90 de grade fata de usa. Programarea motorului Botticelli se realizeaza prin intermediul unitatii de control prevazuta cu afisaj electronic. Pentru impiedicarea accidentelor acesta incorporeaza si o functie de antistrivire ce inverseaza cursa in momentul intampinarii unor rezistente la rulare. Timpul de deschidere estimativ pentru o usa sectionala dotata cu o astfel de automatizare este de cca 28 de secunde.

Dintre caracteristicile de baza ale motorului pentru usi sectionale BOTTICELLI enumeram:
– tensiune de functionare de 230V – toleranta (plus-minus) 10% si 50Hz (mono-fazic);
– putere absorbita – 236W (in cazul motorului standard Botticelli si Botticelli venere D);
– forta de actionare – 600N;
– timp estimativ de actionare – 28 secunde;
– temperatura optima de functionare : de la -15 grade Celsius la +60 grade Celsius;
– grad de protectie IPXO.

automatizari usi sectionale industriale

Pentru domeniul industrial recomandam automatizarile MFZ produse in Germania:

usi sectionale sageata MFZ STAW – este destinat pentru actionarea usilor de garaj industriale mari (cu suprafete de pana la 18mp). Motorul este de 60Nm, monofazic, are panou de comanda integrat fiind actionat direct de la contactor cu 3 butoane. Incorporeaza limitatori mecanici si sistem de deblocare pe manual cu lant de 3.5m. Gradul de protectie este IP65.

usi sectionale sageata MFZ STAC – este destinat pentru actionarea usilor de garaj industriale mari (cu suprafete de pana la 30mp). Motorul este de 100Nm, monofazic, are panou de comanda integrat fiind actionat direct de la contactor cu 3 butoane. Incorporeaza limitatori mecanici si sistem de deblocare pe manual cu lant de 3.5m. Gradul de protectie este IP65.

usi sectionale sageata MFZ STA – este destinat pentru actionarea usilor de garaj industriale mari (cu suprafete de pana la 45mp). Motorul este de 130Nm, monofazic, are panou de comanda integrat CS300 cu LCD. Incorporeaza limitatori electronici deblocare pe manual cu lant de 3.5m. Gradul de protectie este IP65.

automatizari industriale

Usi sectionale industriale

Posted by usisectionale On November - 18 - 2011ADD COMMENTS

Usile sectionale industriale sunt destinate cu precadere inchiderii spatiilor uriase de tipul halelor, spatiilor comerciale sau diverselor constructii atipice. Sunt construite pentru a rezista unui numar mare de cicluri de utilizare avand dimensiuni standard intre 3000-5000mm (cele cu dimeniune de sub 3000mm sunt catalogate ca usi sectionale rezidentiale).

usi sectionale industriale

Ca si in cazul usilor rezidentiale (prezentate anterior), usile sectionale industriale sunt realizate din panouri de otel cu grosimea standard de 40 mm umplute sub presiune cu spuma poliuretanica neinflamabila. Usile produse prezinta chedere duble pe toate cele patru directii rezultand o izolare perfecta si o protectie maxima impotriva agentilor externi de mediu. Toate accesoriile usilor sectionale sunt produse din otel galvanizat asigurand o viata foarte indelungata. Sistemele performante (ce sunt incorporate) includ protectie pentru arcurile de actionare precum si protectia persoanelor ce beneficiaza de aceste usi.

usi sectionale industriale

Majoritatea caracteristicilor sunt comune cu cele ale usilor rezidentiale dar este cazul sa amintim de:
– dimensiuni de executie de pana la 5000 mm (usile sectionale industriale se fac “la comanda” iar dumneavoastra nu trebuie sa efectuati alte modificari (largiri, redesenari etc) pentru spatiul de montaj.
– in cazul domeniului industrial se recomanda actionare electrica (motor). Optional se poate opta pentru instalarea telecomenzilor sau cardurilor de acces. Acestea faciliteaza rapiditatea de manevra a usilor.
– siguranta este cuvantul cheie ce caracterizeaza usile sectionale industriale. Toate usile produse de compania noastra respecta standardele in vigoare privind protectia si securitatea personala.
– izolatie termica excelenta – datorita spumei poliuretanice ce se afla in interiorul lamelelor, cumulat cu chederele montate asigura un transfer termic redus cu mediul exterior, mentinand astfel o temperatura constanta in interiorul spatiului dumneavoastra.
– culori disponibile – intreaga gama RAL (culorile standard sunt alb, maro si argintiu RAL 9006).

usi sectionale industriale pret

Usi sectionale rezidentiale

Posted by usisectionale On November - 18 - 2011ADD COMMENTS

Usile sectionale rezidentiale au in general dimensiuni de pana la 3000mm. Sunt elegante si ergonomice, avand o deschidere pe verticala. O caracteristica principala a usilor de garaj sectionale rezidentiale este accea ca ele ajuta la ocuparea unui spatiu cat mai redus in garajul dumneavoastra, fiind foarte simplu de manevrat si actionat.

usi sectionale rezidentiale

usi sectionale sageataGENERALITATI USI SECTIONALE REZIDENTIALE
Prin alegerea unei usi de garaj sectionale castigul de spatiu este maxim. Usa/poarta se ridica in plan vertical si culiseaza apoi pana ce se aliniaza paralel cu plafonul, eliberand complet intrarea in garaj sau incapere. Panourile sunt realizate din otel tip sandwich avand ambele fete din otel galvanizat umplute cu spuma poliuretanica ce asigura o buna izolatie termica si fonica. Au o grosime standard de 40mm. Materialele folosite la confectionarea usilor sunt de cea mai buna calitate asigurand protectie impotriva agentilor corozivi.

usi sectionale sageataREZISTENTE IN TIMP
Usile de garaj produse asigura o buna utilizare a lor pentru perioade mari de timp, nefiind necesara interventia dumneavoastra sau alte reglaje. Se pot personaliza cu vitralii, pot fi colorale in orice nuanta RAL si sunt foarte bune izolatoare termice. Au o rezistenta buna la zgariere pastrandu-si integritatea chiar daca sunt folosite foarte intens.

usi sectionale sageataSIGURANTA GARANTATA
Usile sectionale ofera beneficiarilor siguranta maxima impotriva oaspetilor nepoftiti avand un sistem propriu anti-efractie. Daca usa de garaj este inchisa, setul de securizare intra automat in limitatorul sinei de culisare blocand-o automat astfel incat sa nu poata fi ridicata cu ajutorul unei parghii (de exemplu).

usi sectionale sageataMULTIPLE VARIANTE DE LUCRU
Usile sectionale rezidentiale pot fi construite intr-o multitudine de variante:
– pot fi actionate atat manual (reductor cu lant) cat si automat (motor, telecomanda, card);
– pot fi vopsite in diverse nuante RAL (culorile standard sunt alb, maro si argintiu RAL 9006);
– pot avea incastrata usa pietonata (montata fie central fie la o laterala a usii sectionale);
– pot avea incluse ferestre (numite si vitralii, asigura patrunderea luminii naturale);
– pot fi customizate in functie de pretul / accesoriile dorite de dumneavoastra.

DE RETINUT : Usile sectionale rezidentiale sunt foarte folosite datorita simplitatii de actionare, materialelor foarte bune de fabricatie, polivalentiei acestora si sunt rezistente la mii de cicluri de functionare. Pretul usilor sectionale este stabilit in functie de tipul de actionare, dimeniuni si accesorii nefand rabat la calitatea materialelor folosite de echipa noastra.

Montajul usilor sectionale

Posted by usisectionale On November - 18 - 2011ADD COMMENTS

Asiguram montajul profesionist al usilor sectionale produse. Daca totusi optati pentru montajul in regim propriu sau cu o alta echipa va recomandam:

montajul usilor sectionale

– asigurati-va ca detineti notiuni tehnice si electrice elementare (in cazul actionarilor electrice);
– asigurati-va ca echipa de montaj garanteaza executia lucrarii si este certificata;
– usa sectionala se monteaza numai in interiorul garajului;
– inainte de a initia montajul trebuie sa va asigurati ca exista un spatiu deasupra deschiderii garajului sau constructiei;
– trebuie sa va asigurati ca exista spatii corespunzatoare la stanga si la dreapta deschiderii;
– o mare atentie trebuie acordata masuratorilor initiale; o masurare gresita conduce la o usa sectionala ce nu se va potrivi garajului dumneavoastra.
– trebuie sa va asigurati ca peretii incaperii sunt paraleli.

DE RETINUT : durata de viata a unei usi sectionale depinde si de modul in care a fost instalata. Echipa noastra de montatori va sta la dispozitie pentru un montaj profesionist si lipsit de peripetii.

Consultanta, masuratorile si variantele constructive sunt incluse in pretul unei usi sectionale*! Detalii suplimentare – la prezentarea ofertei personalizate.
*oferta supusa unor termene si conditii

Usi sectionale personalizate

Posted by usisectionale On November - 18 - 2011ADD COMMENTS

Puteti opta pentru diferite modele de usi sectionale in functie de dorinta si necesitatea dumneavoastra. Asadar puteti alege varianta clasica (fara usa pietonala sau geam), varianta partial vitrata sau cea vitrata integral.

usi sectionale sageataUsile sectionale vitrate sunt alcatuite din doua straturi de policarbonat de 3mm ce sunt prinse pe un cadru din aluminiu. Acestea au o rezistenta mecanica si chimica foarte buna, o greutate scazuta (fata de sticla). Sunt intalnite pentru avantajele unice conferite: asigura patrunderea luminii artificiale in garajul / incaperea dorita. Sunt intrebuintate mai ales la service-uri auto, spalatorii etc conferind totodata si o “vitrina” pentru clienti. Suplimentar usile sectionale pot fi accesorizate cu usi pietonale de acces.

usi sectionale vitrate

usi sectionale sageataDimensiunile usilor sectionale se situeaza in general in intervalul 5000-8000 mm : adica cele cu lungime de pana la 5000mm sunt intalnite mai ales in cazul domeniului rezidential iar cele cu dimensiuni intre 5000-8000 mm sunt recomandate in cazul inchiderilor industriale.

usi sectionale sageataExista si usi sectionale antifoc dar acestea sunt mai rar intalnite (de obicei lamelele fiind din aluminiu sunt ignifuge, dar insertia panourilor vitrate nu le recomanda a se folosi pentru astfel de medii de lucru).

usi sectionale sageataDin punct de vedere al culorilor: in general culorile standard sunt alb si maro ( de aici si sintagma usi sectionale albe sau usi sectionale maro). Totusi unii clienti opteaza pentru culori aprinse (rosu, albastru sau chiar venge) pentru a le “asorta” cu constructiile sau spatiul inconjurator. Sunt disponibile asadar peste 100 de culori din etalonul RAL, dar acestea implica un cost suplimentar.
usi-sectionale-oferte

usi sectionale sageataUsilor sectionale industriale li se poate atasa si un burduf (pentru accesul vehiculelor de marfa).

Actionari usi sectionale

Posted by usisectionale On November - 18 - 2011ADD COMMENTS

Sunt disponibile diverse tipuri de actionari pentru usile sectionale. Dintre acestea va prezentam cateva exemple grafice des folosite:

actionari-usi-sectionale

Culisarea usilor sectionale poate fi: orizontala (cazurile 1-2-3-4), verticala sau oblica (cazul 5).

Din punct de vedere al tipului de actionare / pornire-oprire, usile de garaj sectionale pot fi:
– actionate manual cu ajutorul unui reductor cu lant ce are un raport de transmisie de 0.25;
– actionare automata cu telecomanda sau buton.
Actionarile pot fi atat in regim monofazic sau trifazic (in cazul usilor de dimensiuni mari).

Avantajele usilor sectionale

Posted by usisectionale On November - 18 - 2011ADD COMMENTS

Usile sectionale sunt foarte raspandite in domeniul constructiilor. Mai jos vom exemplifica cateva dintre motivele ce stau la baza utilizarii pe scara tot mai larga a acestora:

usi sectionale sageata ADAPTABILITATE SI DIVERSITATE
Usile sectionale pot fi produse in functie de cerintele / necesitatile clientului, la dimensiunile si caracteristicile solicitate de acesta.
usi sectionale de garaj
Sunt foarte intalnite atat in mediul rezidential (usi sectionale de garaj) cat si in cel industrial (usi sectionale pentru hale sau incaperi uriase). Datorita abordarii flexibile in ceea ce priveste producerea lor, usile sectionale sunt necesare atat la constructiile noi ce implica solutii inovatoare si design avangardist cat si in cazul renovarii cladirilor vechi, re-desenarii inchiderilor vechilor hale din perioada de dinainte de 1989 etc.
Usile de garaj sectionale sunt realizate pentru a fi utilizate pentru majoritatea lucrarilor de constructii, fiind foarte usor de instalat.

usi sectionale sageata ECONOMIE DE SPATIU
Usile sectionale de garaj sunt montate direct in spatele golului, initial fiind actionate vertical, iar dupa deschiderea usii acestea sunt pozitionate sub tavan, paralel cu solul. Solutia constructiva prezentata are o serie de avantaje dintre care enumeram: parcarea automobilului direct in fata garajului, utilizarea intregului spatiu din garaj, montarea usilor la garaje atipice (ganditi-va ca aceste avantaje lipsesc cu desavarsire in cazul usilor de garaj traditionale cu deschidere orizontala sau in “V”).

usi sectionale garaj

usi sectionale sageata USURINTA IN MANEVRARE
Usile sectionale de garaj sunt echipate cu arcuri de torsiune ce asigura usurinta de manevrare. Suplimentar se poate opta pentru un sistem de actionare electric (cu motor) ce poate fi accesat cu buton, cu card, telecomanda sau cu senzori de miscare. Efortul depus de dumneavoastra pentru patrunderea / iesirea din garaj este minim!

usi sectionale sageata CALITATE ECHIPAMENT SI MONTAJ
Usile sectionale de garaj sunt confectionate din otel de buna calitate. Spuma poliuretanica ce umple golul sectiunilor este aplicata computerizat in vid (evitandu-se bule de aer sau impuritati). Sunt insotite de garnituri durabile si elemente de plastic ce reduc impactul agentilor externi corozivi. Caracteristica de baza a usilor de garaj sectionale este izolarea termica si acustica! Montajul echipamentelor este realizat de catre echipa proprie, oferindu-va garantie atat la produsul in sine cat si la montaj.

usi sectionale sageata SIGURANTA SI PROTECTIE
Usile sectionale de garaj sunt foarte sigure! Siguranta acestora este asigurata de elemente precum: zavor manual, dispozitiv de siguranta in cazul ruperii arcului, incuietoare cilindrica, intrerupator automat la supra-sarcina, fotocelule, senzori de miscare etc. Un element suplimentar de siguranta este reprezentat de sistemul de inchidere automata a usii evitandu-se astfel posibilitatea deschiderii acesteia din exterior.

usi sectionale garaj venghe

usi sectionale sageata IZOLATIE TERMICA
Datorita combinatiei dintre izolatia interioara si izolatia panoului rezulta un grad de protectie termic sporit. Transferul de caldura interior / exterior este foarte mic astfel ca dumneavoastra veti realiza economie in acest domeniu. Constructia simpla a usilor sectionale (dam exemplu spuma poliuretanica ce nu contine freon sau alti agenti chimici) acestea au o durata mare de exploatare si costuri de intretinere scazute.

Componentele unei usi sectionale

Posted by usisectionale On November - 18 - 2011ADD COMMENTS

Principalele componente ale unei usi sectionale sunt prezentate mai jos. Vom detalia atat modelul clasic cat si usile sectionale cu acces pietonal (cu usa sau fereastra incastrata):

usi sectionale sageata PANOUL UNEI USI SECTIONALE
 – panourile sunt confectionate din aluminiu, in sectiune fiind de tip sandwich (vezi mai jos)
componente usi sectionale
– suplimentar panourile pot fi vitrate (cu ferestre sau usi pietonale incastrate);
– sunt produse dupa normele Comunitatii Europene privind siguranta si securitatea de lucru;
– au o protectie suplimentara evitandu-se prinderea degetelor sau agatarea vestimentatiei
componente usa sectionala
– sunt construite astfel incat imbinarea panourilor sa se realizeze perfect;
– sunt prevazute cu garnituri de etansare asigurand o buna izolatie si protectie impotriva prafului, apei, agentilor externi sau animalelor mici;
– lateralele sunt inchise cu capace de otel galvanizat asigurand rezistenta in timp a panourilor;
– asigura un coeficient de izolatie termica de 0.51 W/mK (foarte mare);
– au fost tratate special in camp electrostatic pentru rezistenta sporita la coroziune;
– sunt umplute cu spuma poliuretanica ce asigura un transfer termic interior-exterior mic;
– sunt prevazute cu folie de protectie pentru a evita zgarierea in urma manevrarii/montajului;

usi sectionale sageata PANOUL VITRAT (cu ferastra incastrata)
– permite patrunderea luminii naturale in interiorul incaperii oferind si un aspect modern;
– sunt realizate din profile de aluminiu, fiind atent fixate pentru a evita deplasarea acestora;
– raspund normelor de securitate ale Comunitatii Europene;
– suplimentar poate fi incastrata si o usa pietonala;
– sunt disponibile diverse culori (culori standard usi sectionale – alb, maro si argintiu RAL 9006);

usi sectionale sageata COMPONENTELE SECUNDARE ALE UNEI USI SECTIONALE:
– sistem mecanic de protectie impotriva ruperii arcului de actionare (o noutate in domeniu);
– sistem de protectie impotriva ruperii cablului de actionare;
– componente de miscare (sine, balamale, role etc) confectionate din otel galvanizat;
elemente usa sectionala
– sinele de lucru sunt inchise pe lateral asigurand securitate si o miscare conforma;
– rolele sunt prevazute cu rulmenti rezultand o miscare lina si silentioasa;
– pot fi actionate manual (cu reductor cu lant) sau automat (motor special);
– incuietori si manere de buna calitate, sigure si estetice;
– orificii de ventilatie;
– sistem de inchidere centralizata;
– fotocelule, lampe de semnalizare, senzori si posibilitatea de a atasa o telecomanda de acces.

usi sectionale sageataRETINETI : Usile sectionale pot fi dotate cu usa pietonala incorporata ce permite accesul in garaj fara a fi necesara deschiderea intregii usi de garaj. Situatia este cel mai des intalnita cand nu exista o alta cale de acces in interior. Astfel consumul termic este mai mic.

Mai departe puteti afla care sunt avantajele usilor sectionale si de ce sunt ele folosite pe scara larga.

Ce sunt usile sectionale

Posted by usisectionale On November - 17 - 2011ADD COMMENTS

Usile sectionale se caracterizeaza atat prin modul de deschidere (vertical in sus) cat si prin constructia lor (din lamele de aluminiu sau panouri). Acestea sunt actionate vertical glisand pe tavanul garajului dumneavoastra prin intermediul unor role de culisare si al unei bare de ghidare. Sunt disponibile si alte variante de deschidere in functie de spatiul disponibil, materialele constructive sau modul de actionare.

usi sectionale sageataAcest mod de actionare a usilor sectionale asigura o mai buna gestionare a spatiului din garaj nefiind necesar un loc suplimentar de actionare/manevrare (vezi cazul usilor de garaj standard cu deschidere orizontala sau in V).

usi sectionale sageataMai jos vom exemplifica partile componente ale unei usi sectionale (intalnite in majoritatea cazurilor):

alcatuirea unei usi sectionale

usi sectionale sageataO usa sectionala standard se compune din urmatoarele elemente:
1 – ghidajul vertical – asigura deplasarea lamelelor pe directia de actionare (adica in sus pentru deschidere, in jos pentru inchiderea usii sectionale).
2 – ghidajul orizontal – permite deplasarea lamelelor paralel cu tavanul.
3 – ax cu arcuri torsionale – asigura miscarea grupului de lamele.
4 – lamele / sectiuni – acestea formeaza un ansamblu ce “umple” golul garajului, fiind asadar usa propriu-zisa. Lamelele pot fi de diverse dimenisuni.
5 – ghidajul motorului – asigura deplasarea motorului (miscare de translatie) si implicit miscarea axului principal (3).
6 – motor cu miscare de translatie – pune in miscare lamelele (poate fi inlocuit de actionarea manuala a ansamblului – de obicei prin lant).

usi sectionale sageataDesigur ca aceste elemente sunt doar o parte din intregul ansamblu al unei usi sectionale dar ele sunt considerate “elementele de baza”.  Alte elemente sunt: telecomanda (asigura actionarea motorului), elemente de siguranta suplimentare (senzori de inchidere/deschidere pentru detectarea obstacolelor), lampi de semnalizare, fotocelule, carduri magnetice, incuietori, orificii de ventilatie, sistem de inchidere centralizata si lista continua. Suplimentar unei usi de garaj sectionale i se poate atasa si o usa pietonala sau ferestre.

usi sectionale sageataPrezentarea in detaliu a componentelor unei usi sectionale o puteti accesa in pagina dedicata.