Usi sectionale

Usi sectionale industriale si rezidentiale

    PRET SPECIAL!

Usile sectionale se caracterizeaza atat prin modul de deschidere (vertical in sus) cat si prin constructia lor (din lamele de aluminiu sau panouri). Acestea sunt actionate vertical glisand pe tavanul garajului dumneavoastra prin intermediul unor role de culisare si al unei bare de ghidare. Sunt disponibile si alte variante de deschidere in functie de spatiul disponibil, materialele constructive sau modul de actionare.

usi sectionale sageataAcest mod de actionare a usilor sectionale asigura o mai buna gestionare a spatiului din garaj nefiind necesar un loc suplimentar de actionare/manevrare (vezi cazul usilor de garaj standard cu deschidere orizontala sau in V).

usi sectionale sageataMai jos vom exemplifica partile componente ale unei usi sectionale (intalnite in majoritatea cazurilor):

alcatuirea unei usi sectionale

usi sectionale sageataO usa sectionala standard se compune din urmatoarele elemente:
1 – ghidajul vertical – asigura deplasarea lamelelor pe directia de actionare (adica in sus pentru deschidere, in jos pentru inchiderea usii sectionale).
2 – ghidajul orizontal – permite deplasarea lamelelor paralel cu tavanul.
3 – ax cu arcuri torsionale – asigura miscarea grupului de lamele.
4 – lamele / sectiuni – acestea formeaza un ansamblu ce “umple” golul garajului, fiind asadar usa propriu-zisa. Lamelele pot fi de diverse dimenisuni.
5 – ghidajul motorului – asigura deplasarea motorului (miscare de translatie) si implicit miscarea axului principal (3).
6 – motor cu miscare de translatie – pune in miscare lamelele (poate fi inlocuit de actionarea manuala a ansamblului – de obicei prin lant).

usi sectionale sageataDesigur ca aceste elemente sunt doar o parte din intregul ansamblu al unei usi sectionale dar ele sunt considerate “elementele de baza”.  Alte elemente sunt: telecomanda (asigura actionarea motorului), elemente de siguranta suplimentare (senzori de inchidere/deschidere pentru detectarea obstacolelor), lampi de semnalizare, fotocelule, carduri magnetice, incuietori, orificii de ventilatie, sistem de inchidere centralizata si lista continua. Suplimentar unei usi de garaj sectionale i se poate atasa si o usa pietonala sau ferestre.

usi sectionale sageataPrezentarea in detaliu a componentelor unei usi sectionale o puteti accesa in pagina dedicata.